niedziela, 9 lutego 2014

Quesadillas z salami


Jeśli zastanawiacie się, co przygotować na domową imprezę, a boicie się, że wasze umiejętności kulinarne są niewystarczające – to przepis właśnie dla was! Podstawą są tutaj placki tortilla i ser żółty. Do moich quesadillas, użyłem salami i papryczek chili. Wy możecie dodać swoje ulubione dodatki, lub takie, które będą odpowiadały waszym gościom.


Składniki:
- 4 placki tortilla
- 250 g sera żółtego
- 150 g salami 
- 2 papryczki chili

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach, salami kroimy na drobne kawałeczki. Z papryczek chili usuwamy nasiona i drobno siekamy. Na blasze do pieczenia układamy placek, posypujemy go wszystkimi składnikami i przykrywamy następnym plackiem. Pieczemy w piekarniku przez ok. 10 minut, po czym przewracamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 10 minut. Najlepiej podawać je z guacamole lub ostrą salsą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz