czwartek, 6 marca 2014

Pasta z tuńczyka i czerwonej fasoli

Chyba powinienem stworzyć nową etykietę z pastami kanapkowymi. Póki co tylko na nie mam czas, dlatego też dzisiaj propozycja na pyszną przekąskę dla zabieganych. Aby prosty tuńczyk z fasolą nabrał wyrazu, dodałem papryczkę chili.


Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju
- puszka czerwonej fasoli
- papryczka chili
- mała cebula
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- pieprz, sól

Do miski wrzucamy tuńczyka (wraz z olejem z puszki) i odcedzoną fasolę. Cebulę i papryczkę kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko miksujemy na gładką masę.

4 komentarze:

  1. kocham tuńczyka... wygląda wspaniale!
    Bardzo podaoba mi się Twój blog, dlatego wystawiam nominację do Liebster Blog Award. Po szczegóły zapraszam tutaj: http://tortadellafiglia.blogspot.com/2014/03/sernik-straciatella.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny blog
    Zapraszam do konkursu, nie trzeba gotować, http://piernikowa-chata.blogspot.com/2014/03/ksiazkowy-konkurs-smaczna-polska-magdy.html

    OdpowiedzUsuń
  3. After explorinjg a number oof the bloog posts oon your
    webb page, I really like your technique of blogging.

    I added iit to my bookmark website list aand will be checking back soon. Take a look aat mmy web site as well and
    llet me know what you think.

    Here is my web-site :: dental health ()

    OdpowiedzUsuń
  4. I really like what you guys tend to be up too.
    This type of clever work and exposure! Keep up the good works guys I've included you guys to my personal blogroll.

    OdpowiedzUsuń