czwartek, 6 marca 2014

Pasta z tuńczyka i czerwonej fasoli

Chyba powinienem stworzyć nową etykietę z pastami kanapkowymi. Póki co tylko na nie mam czas, dlatego też dzisiaj propozycja na pyszną przekąskę dla zabieganych. Aby prosty tuńczyk z fasolą nabrał wyrazu, dodałem papryczkę chili.


Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju
- puszka czerwonej fasoli
- papryczka chili
- mała cebula
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- pieprz, sól

Do miski wrzucamy tuńczyka (wraz z olejem z puszki) i odcedzoną fasolę. Cebulę i papryczkę kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko miksujemy na gładką masę.

3 komentarze:

  1. kocham tuńczyka... wygląda wspaniale!
    Bardzo podaoba mi się Twój blog, dlatego wystawiam nominację do Liebster Blog Award. Po szczegóły zapraszam tutaj: http://tortadellafiglia.blogspot.com/2014/03/sernik-straciatella.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny blog
    Zapraszam do konkursu, nie trzeba gotować, http://piernikowa-chata.blogspot.com/2014/03/ksiazkowy-konkurs-smaczna-polska-magdy.html

    OdpowiedzUsuń
  3. After explorinjg a number oof the bloog posts oon your
    webb page, I really like your technique of blogging.

    I added iit to my bookmark website list aand will be checking back soon. Take a look aat mmy web site as well and
    llet me know what you think.

    Here is my web-site :: dental health ()

    OdpowiedzUsuń