poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Sałatka z kaszy jaglanej z wędzonym łososiem

Zastanawialiście się kiedyś, czy można najeść się sałatką? Ten przepis rozwieje Wasze wątpliwości.


Składniki:
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- łosoś wędzony
- pół żółtej papryki
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- papryczka chili
- 1 limonka
- 1 szklanka wody
- sól, pieprz

Kaszę płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 15 minut. Odsączamy i przekładamy do miski.
Pokrojoną w kostkę paprykę wraz z kukurydzą wsypujemy do kaszy. Dodajemy łososia pokrojonego w nieduże kawałki. Całość skrapiamy sokiem z ćwiartki limonki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz