wtorek, 24 czerwca 2014

Grillowany łosoś w sosie limonkowym



Składniki:
- filet z łososia norweskiego
- 1 limonka
- 4 łyżki masła
- 1 łyżeczka miodu
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz

Opłukany filet z łososia kroimy na 4 części. Skórę lekko nacinamy w kilku miejscach. Filety smarujemy oliwą z oliwek i posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Grillujemy ok. 5 minut z każdej strony.
Startą skórkę z limonki oraz wyciśnięty sok podgrzewamy na małym ogniu w rondelku. Dodajemy masło oraz miód i redukujemy sos ciągle mieszając.

1 komentarz:

  1. facet w kuchni to jest to :) sama zapędzam czasami mojego :P a zdjęcia są naprawdę cudowne :)
    good luck!

    OdpowiedzUsuń