poniedziałek, 30 marca 2015

Jajka faszerowane na trzy sposoby

Święta za pasem! Proponuję tradycyjne jajka z majonezem uświetnić garstką przypraw, które każdy ma w domu. Świetnie smakują a do tego ozdobią Wasz wielkanocny stół.



Składniki:
- 6 jajek
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- szczypta chili
- łyżeczka curry w proszku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 6 łyżeczek majonezu
- sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i ostudzeniu przecinamy je na pół i wyciągamy żółtka. Przekładamy po dwa żółtka do trzech różnych miseczek. Do każdej dodajemy po dwie łyżeczki majonezu. Do pierwszej wsypujemy łyżeczkę słodkiej papryki w proszku oraz szczyptę chili. Do drugiej łyżeczkę curry w proszku. Do trzeciej posiekaną natkę pietruszki. Składniki w miseczkach dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Otrzymanymi pastami faszerujemy połówki jajek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz