czwartek, 2 kwietnia 2015

Wielkanocna pasta jajeczno-chrzanowa

Ta pasta świetnie nadaje się do chleba, jajek oraz wędlin. Z podanych w przepisie proporcji otrzymamy pastę dosyć łagodną, z delikatnym aromatem chrzanu. Jeśli zamierzacie podawać ją z wędlinami, polecam dodać więcej chrzanu.

 

Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz 
- rzeżucha do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone kroimy na kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą, puszystą masę. Doprawiamy pieprzem i solą. Gotową pastę można udekorować rzeżuchą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz